Pro Iubire. Anti Prostie.

Postarea asta probabil îmi va atrage unele antipatii dar nu am de gând să mă ascund dupa deget și să mă lingușesc mâine pe lângă vreo prietenă să o întreb „Ce ai primit de Sfântul Valentin?”. Niciodată n-am făcut asta și nici n-am de gând să o fac. De ce? Păi...


1. La noi, la români, nici măcar nu există această sărbătoare, de unde rezultă că e o altă prostie împrumutată de pe la americani. Scopul acestei nebunii este clar: câștigul celor care comercializează produse specifice: pufoșenii roz/roșii, inimioare, ursuleți de pluș. Am impresia că în această perioadă orice produs are forma de inimă: ciocolata, farfuriile, prosoapele, șervetelele, sticluțe (de orice), cred că sunt și șosete în formă de inimă :)).

2. Toate domnișoarele își doresc pufoșeniile și toate porcăriile enumerate mai sus. Dar de ce? Poate pentru că în restul anului nu primesc absolut nimic și acum au ocazia să profite de situație. Trebuie să fie 14 februarie să primesc o pernă în formă de inimă pe care să scrie „Te iubesc!”? Nu! Părerea mea sinceră și personală este că toate cadourile astea oferite de Sf. Valentin sunt inutile. Să fim serioși. Dați 30 de lei pe o pernuță de 30cm pătrați care se face cocoloașe după prima spălare... Vi se pare util?

3. Mă enervează dulcegăreala asta fățarnică. N-aș avea nimic împotrivă dacă aș știi că toți „îndrăgostiții” ăștia se iubesc pe bune. Dar când văd pe Facebook tot felul de mesaje de iubire în care sunt etichetate 1000 de persoane mi se face puțin greață. La fel de greață îmi este și de „cuplurile” care sunt de 2 zile, 3 ore și 5 minute împreună, dar statusul lor de pe Facebook apare cam așa: „Păpushickaaa thaaa is engaged with Ion Gagickarrru”.

4. Mă deranjează grav de tot ornamentele care atârnă prin cafenele și cofetării în perioada asta dintre Sf. Valentin și Dragobete. Din tavanele acestora atârnă inimioare și Cupidoni grași. Îmi zgârie retina. De aceea prefer să ocolesc pe cât posibil cofetăriile și să mă îndrept spre „crâșme” unde să pot bea o bere liniștită fără să se uite vreo duduie suspect la mine.

Și ca să fiu înțeleasă așa cum trebuie...
După tot ce-am scris mai sus probabil că par o insensibilă care nu știe ce-i aia dragostea. Ei bine, nu e chiar așa. Iubesc și sunt iubită de vreo 3 ani și jumătate și sunt foarte fericită alături de iubitul meu. Sunt extrem de fericită că în ceea ce privește nebunia asta din jurul datei de 14 februarie împărtășim aceeași părere. Amândoi o urâm din inimă!
Iubesc iubirea. Iubesc oamenii care se iubesc. Iubesc să văd cum iubirea aduce fericire în viețile celorlalți, dar urăsc ideea asta de comercializare a iubirii, pe care a sădit-o adânc în mințile unora, sărbătoarea asta stupidă, care nici măcar nu e o sărbătoare!

Comentarii

  1. Rezonez din plin cu ideile tale. Valentine's Day nu e altceva decat o sarbatoare comerciala menita sa menajeze toate atitudinile inepte.
    Daca ai sentimente pentru cineva, nu vad de ce nu te-ai purta ca atare in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulți critică felul ăsta al nostru de a gândi, dar ăsta e adevarul. Dacă vreau să-i spun iubitului meu că-l iubesc nu trebuie să aștept ziua de 14/24 februarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. adela stanculescu13 martie 2013 la 22:34

    Nu fii asa inversunata, e vorba de iubire, comerciantii...e treaba lor...fac asa si de pasti si de craciun...atunci nu te supara?si precum spui iubirea poate fi in orice zi sarbatorita si e un obicei frumos... de ce nu te revolti si impotriva halloween-ului?uite ca mie chiar imi place sa vad ca se sarbatoreste iubirea peste tot.Obiceiurile frumoase pot fi luate de oriunde...nu-ti mai face griji pt comercianti...si mai e ceva...sa stii ca uneori barbatii chiar uita....si e bine sa le reamintesti...cu vremea o sa te convingi ca am dreptate. te pup ,adela stanculescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulțumesc enorm pentru vizita pe blog și pentru comentariu. În legătură cu ce ați spus dvs, vă dau dreptate. E frumos să fie iubire așa peste tot. Ce mă deranjează pe mine e comercializarea asta absurdă. Halloween-ul este o prostie și mai mare dar din păcate n-am apucat să scriu despre asta la timpul potrivit.:D
      Sper că vă place ceea ce scriu și vă aștept în continuare pe aici :) Vă pup.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Produse drăguțe de la Marillys.ro

22 și 5 ani: clarificare de situație

Sunt fată de miner și-s a naibii de mândră de asta!