M-am hotărât: vara asta stau în casă și beau ceai

Căldură mare, mon cher! Mare e puțin spus. E cald de se scurge vlaga din tine. Cade celulita de pe fund stând în stație și așteptând troleul. Așa de cald e. E cald de nu e aer. N-am ce respira. Ziua e cald, noaptea e cald. E cald și pace. Medicii cică recomandă să bei băuturi calde și să faci dușuri fierbinți că cică asta ajută la circulația sângelui și la menținerea temperaturii corpului. Îi cred pe cuvânt, dar să bea ei ciocolată caldă pe 40 de grade. Serios acuma. O bere rece... mmm... direct pe suflet te unge. Dar cică nu e bun alcoolul pe căldura asta că ți se urcă la mansardă și nu prea-i bine. Și atunci ce facem? Ne topim și gata?

În anotimpul rece sunt o mare băutoare de ceaiuri. M-am ales cu plăcerea asta vinovată de când stăteam la cămin și îmi plăcea să merg des la bucătărie în speranța că găsesc pe-acolo pe cineva să mai schimb o vorbă. Beau ceai de fructe, negru, verde, îndulcit, neîndulcit, cu lapte... toate combinațiile posibile. Îmi plac ceaiurile tradiționale. Le beau de plăcere (mentă, tei) sau de nevoie (sunătoare - pentru că mă supără stomacul câteodată). Am băut și ceaiuri cu denumiri dubioase ale căror ingrediente nu știu ce sunt. Ziceți-mi voi că ceaiul de „mere verzi și Melissa” nu sună dubios.
Eh, dar cum să mă apuc să fierb apă când afară sunt grade cu plus de n-au loc în termometru? Ceaiul cu gheață ar fi o variantă mult mai fericită dar am auzit că-n IceTea-urile din comerț e zahăr cu tonele și ceaiul granulat nu e tocmai cel mai „sănătos”. Un prieten îmi zisese o rețetă de homemade icetea care ar suna cam așa: pui o cantitate mică de apă peste un plic de ceai (ca să fie mai concentrat) apoi pui cuburi de gheață și cam aia ar fi. Dar mi-e leeeneee. E complicat. N-am chef să aștept să se răcească. Mi-e cald. Mi-e sete.
Și azi mi-a crescut sufletul când am văzut că exită un sortiment de ceai pe care-l poți prepara rece.  Cei de la artaceaiului.ro  au o groază de sortimente de astfel de minunății. Au o gama foarte variată de produse: ceai, cafea, ciocolată caldă și tot felul de accesorii și chestiuțe legate de treburile astea băubile. Dar treaba cu ceaiul rece mi se pare cea mai faină. În plus, sunt 100% naturale, conținând doar bucăți de fructe și frunze de ceai. IceTea-urile se găsesc într-o gamă variată de arome dar cele mai interesante mi se par cel de cireșe și zmeură, cel negru cu gust de caramel și cel de cocos cu ananas, Yuuumy, cât de bine sună combinațiile astea? Oh, rugile mi-au fost ascultate!
Cireșe și zmeură - ce combinație poate fi mai bună ca asta? Cireșele sunt fructele mele preferate deci orice e comestibil și are aroma asta, trebuie încercat!
Ceaiul negru e bun cu lapte chiar dacă are vreo aromă sau nu, dar când e cu gust de caramel nu poate fi decât și mai minunat (dacă îmi permiteți super-superlativul ăsta). Să mă trezesc dimineața și să miroasă în bucătărie a caramel. Mmmmm... aia cu siguranță ar fi o dimineață bună.
Și ceaiul cu aromă de cocos și ananas. Pina Colada. Pfff... păi fac o găleată de ceai de-ăsta și-mi chem prietenele la mine: Fetelor, azi bem o Pina Colada? Entuziasm și euforie pe capul lor până ajung la mine și-și dau seama că le servesc ceai. Sigur o să ridice ele un pic din sprâncene, dar cu siguranță vor vrea și a doua oară. Party cu ceai facem vara asta. Păstrăm alcoolul să ne înnecăm amarul în el. Folosim ceaiul pentru distracție.
În concluzie m-am asigurat cu băuturile reci pe vara asta. Gata cu carbogazoasele din comerț, berea o bem doar la terasă. Acasă ne dăm pe ceaiuri. Abia aștept să le încerc pentru că dacă sunt la fel de bune precum arată și precum sună, presimt că voi avea o nouă obsesie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Produse drăguțe de la Marillys.ro

22 și 5 ani: clarificare de situație

Sunt fată de miner și-s a naibii de mândră de asta!