Ce cărți, filme și seriale mi-au plăcut în ultima perioadă

Ținând cont de faptul că spătămâna asta am fost în concediu, am avut timp mai mult pentru mine. Nu am plecat nicăieri, n-am vizitat destinații exotice, nu m-am bronzat pe nici o plajă de fițe, dar am avut timp să fac lucrurile care îmi plac cel mai mul, și în mod obișnuit nu prea am timp să le fac. Astfel că am citit, am văzut câteva filme foarte faine și, desigur, nu puteau lipsi serialele din lista asta cu lucruri preferate. Așadar, în continuare, am câteva recomandări pentru voi în sensul ăsta...

Așa că hai să le luăm pe rând. Prima dată vreau să vă recomand două cărți, în caz că nu mai știți ce să citiți.

Altfel... și totuși Alice este o carte scrisă de Lisa Genova și este prima recomandare pe care o am pentru voi. Am devoarat cartea asta în 3 zile. E scrisă într-un limbaj foarte obișnuit, ușor, cu mult dialog și fără descrieri prea lungi. Cartea asta se încadrează la ficțiuni și la literatură contemporană. Firul narativ urmărește viața lui Alice Howland care este profesoară de psihologie la Harvard. Ea este genul de femeie care pune mare preț pe carieră și care a muncit toată viața să ajungă cât mai sus în ceea ce privește viața ei profesională. La cei 50 de ani pe care îi are, totul pare să decurgă bine, până în momentul în care realizează că uită foarte ușor lucruri banale: unde și-a pus ochelarii, ce a mâncat de dimineață și alte lucruri de genul acesta. Un semnal de alarmă este tras în momentul în care se pierde în propriul ei cartier, la câteva străzi distanță de casă. Atunci își dă seama că ceva nu e în regulă așa că în urma unor vizite medicale află că suferă de o instalare timpurie a bolii Alzheimer. Din acest punct, povestea urmărește viața lui Alice prin prisma acestei boli. Se descrie amănunțit felul în care boala îi afectează viața, relațiile cu familia sa și desigur, viața profesională. Unii ar putea considera cartea asta ca fiind una tristă și dramatică, dar din punctul meu de vedere este o lecție de viață. În timp ce o citeam, mă făcea să mă gândesc la unele lucruri, să îmi pun anumite întrebări și să îmi dau seama cât de ușor se pot schimba unele lucruri în viața noastră, fără cea mai mică avertizare.
Cartea a fost ecranizată în 2014, iar  în 2015, Julianne Moore a luat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, jucând rolul lui Alice. Personal nu am văzut încă filmul, dar urmează, cu siguranță!

O altă carte pe care vreau să v-o recomand este American Gods de Neil Gaiman. Cartea se încadrează în genul fantasy și este delicioasă. Este greu de digerat pentru unii, dar din câte am apucat eu să citesc până acum mi-a plăcut foarte mult. American Gods prezită o poveste foarte încurcată, cu foarte multe detalii, despre lupta dintre Zeii Vechi și Zeii Noi. Astfel se îmbină elemente mitologice (Anubis, Toth) cu elemente moderne (Media, Technical Boy). Cumva, se pregătește un război între cele două tabere și vă spun mai multe pentru că vă stric plăcerea lecturii. Ideea e este că în cuprinsul cărții se îmbină atât de frumos elementele mitologice, cu cele moderne și scenele dramatice sunt completate atât de frumos de scenele cu tentă sexuală(pentru că sunt și din acestea), de umorul personajelor și de scenele de acțiune încât formează un tot unitar foarte plăcut.

Am început să citesc și Ecouri de dincolo de moarte de Johan Theorin, care este tot un roman de ficțiune a cărui poveste sună cam așa: un băiețel de 6 ani dispare fără urmă, iar după 20 de ani, bunicul lui primește prin poștă o săndăluță cu care pare să fi fost încălțat băiețelul în ziua când a dispărut. Am citit aproximativ 100 de pagini din cartea asta și momentan firul povestirii mă ține în suspans, lucru care îmi place. Are unele descrieri prea lungi pentru gustul meu, dar ăsta nu e un lucru atât de grav. Dacă vă plac chestiile astea polițiste cu suspans vă recomand să începeți și cartea asta.

În materie de filme, vreau să vă recomand scurt și la obiect filmul Intouchables. Este un film franțuzesc din 2011 care are combină elegant elemente de biografie, comedie și dramă. Pe imdb are nota 8,6 ceea ce mi se pare un lucru foarte bun. Povestea sună cam așa: Philippe, un bărbat bogat, este paralizat de la gât în jos și are nevoie de un îngrijitor. Mai exact are nevoie de un bărbat care să aibă grijă de el, să îi țină de urât, să îl ajute în activitățile de zi cu zi pe care el nu este capabil să le facă. Dintr-o prostie, practic, ajunge să îl cunoască pe Driss. Driss este un băiețaș de cartier care nu a avut o viață tocmai roz și încearcă să supraviețuiască de pe o zi pe alta. Acesta ajunge să lucreze până la urmă pentru Philippe, iar relația care se conturează între cei doi este una foarte frumoasă. Sunt scene la care am râs în hohote, la unele am plâns. Povestea în sine este una simplă, dar plină de substraturi, plină de emoții și de lecții de viață. Și un lucru de luat în considerare ar fi că filmul este făcut după o poveste adevărată.

Și a venit timpul să vorbim un pic și despre seriale. Aici vreau să vă recomand 3 seriale, pentru că nu pot alege unul în defavoarea celorlalte.

În primul rând, dacă tot v-am vorbit despre carte, vreau să vă recomand și serialul făcut ca ecranizare a acesteia: American Gods. Acesta a apărut anul acesta și are nota 8,3 pe imdb, și la fel ca și cartea urmărește un posibil război între Zeii Vechi și Zeii Noi. Povestea este foarte asemănătoare cu cea din carte, doar că scenele fiind vizuale au mult mai mult impact. Este greu de digerat și tind să îl recomand doar persoanelor foarte open minded. Are unele scene scârboase, unele mult prea sexuale, unele „neortodoxe”... dar cu toate astea mie îmi place foarte mult.
Cel de-al doilea serial pe care vi-l recomand este Black Mirror. Acesta a apărut în 2011 și încă este on-air deci se filmează încă. Are 8,9 pe imdb și este cel mai dubios și interesant serial pe care l-am văzut până acum. Credă că fucked up este expresia care definește cel mai bine episoadele acestui serial. În cele 4 sezoane apărute până acum, nici un episod nu are legătură cu celălalt, dar toate au o temă comună: cum ar pute fi lumea în viitor? Se abordează teme diverse, sunt scene explicite și șocante pe alocuri. Nu știu cum să vă descriu serialul ăsta, dar vreau să vi-l recomand dacă vreți să vedeți ceva cu adevărat diferit. Vă pot spune că la sfârșitul fiecărui episod o să vă puneți o mulțime de întrebări de genul „dar oare chiar ar putea să se întâmple așa ceva?”.

Și ultimul serial despre care vreau să vă spun este The Handmaid's Tale, un serial apărut anul acesta care are nota 8,7 pe imdb. Până acum a apărut un singur sezon și țin să precizez că l-am văzut aproape pe tot într-o singură zi, atât de tare m-a prins. Povestea este plasată într-un viitor distopic în care omenirea se cam duce de râpă iar rata natalității scade foarte mult din pricina faptului că fertilitatea este pe cale de dispariție. Astfel că femeile care sunt găsite a fi fertile (încă) sunt integrate într-un fel de program de instruire forțat, pentru a deveni aceste handmaids. Asta presupune de fapt, a fi un fel de mame surogat pentru familiile cu o anumită poziție socială care nu mai pot avea copii. Ideea este că viața acestor handmaids nu este deloc una roz și sunt tratate ca niște obiecte, ca niște sclave sau după cum spunea personajul principal, „utere umblătoare”. Societatea se vrea a fi una foarte religioasă și ei cred cu tărie într-un „God” și par a respecta fragmente din Biblia ortodoxă doar că totul e dus la extrem și luat literalmente. Ca femeie, să vezi serialul ăsta, poate fi un pic înfricoșător pentru că ne putem pune foarte ușor în pielea personajelor și lucrurile nu sunt deloc fericite. Ridică multe semne de întrebare serialul ăsta și dă teme de gândire oricărei femei(și nu numai). Ce-am face noi dacă ne-am afla în situația respectivă? Uitați-vă la serialul ăsta! Merită!

Cam atât. Asta am citit, asta am văzut în ultimul timp. Sper să vă gâdile curiozitatea măcar una dintre recomandările de mai sus. Atât cărțile, cât și filmele și serialele sunt destul de greoaie pentru că sunt încărcate cu multe detalii și au foaaarte multă substanță în ele. Nu sunt filme de văzut așa de plictiseală. Ideea e că mie îmi pune creierașul pe jar orice carte/film care mă lasă la sfârșit un un set de întrebări la care mi-e greu să dau un răspuns. Dacă văd un film, sau citesc o carte, iar la câteva luni după aceea am în minte fragmente din ele înseamnă că merită să fie recomandate. Așa că asta fac acum. Vă recomand lucruri care mi-au rămas întipărite în memorie pentru că mi-au plăcut atât de mult și sper să vă placă și vouă. 

Comentarii

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care îmi crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Produse drăguțe de la Marillys.ro

22 și 5 ani: clarificare de situație

Sunt fată de miner și-s a naibii de mândră de asta!